Поступово закінчується спекотне літо, а разом з ним — сезон апетитних фруктів, соковитих ягід, свіжих овочів. Давайте ж дізнаємося, як вбити двох зайців відразу: які продукти допоможуть легко перенести серпневу спеку і накопичити достатньо вітамінів до осіннього сезону.
10 продуктів для спекотного літа
- Малина
Соковита малина, поява якої багато хто з нас чекають цілий рік, є відмінним джерелом вітамінів С і РР. Ягода стане прекрасним доповненням до фруктового салату, домашньому лимонаду й інших літніх десертів.
- Грейпфрут
Хоч цитрусові й не є традиційними річним продуктом, грейпфрут є одним з найбільш популярних продуктів в жарку погоду. Свіжовичавлений сік вгамує спрагу і заповнить до 45% добової потреби у вітаміні С. М’якоть грейпфрута можна додавати як у фруктові салати, так і в боул з рибою і зеленню.
- Кавун
Величезна ягода, символ літа, відмінне джерело води, фруктози, вітаміну С — всі ці факти про кавун. Вживайте у свіжому вигляді, готуйте соковиті смузі з сезонними ягодами й навіть маринують — кавун стане відмінним порятунком від літньої спеки.
- Ківі
Чи знаєте ви, що крім звичного нам зеленого кислуватого ківі також є і жовтий, солодкий «королівський» сорт? Ківі є відмінним джерелом вітаміну С, ферментів, нікотинової кислоти й калію. У спеку особливо важливо своєчасно заповнювати запаси калію для нормальної роботи серця.
- Болгарський перець
Кілька скибочок соковитого і хрусткого болгарського перцю стануть відмінним джерелом лікопену, вітаміну А, С, нікотинової кислоти, калію і фосфору. Використовуйте болгарський перець як гарнір, здорового перекусу або в якості снека.
- Огірки
Зміст рідини в огірку перевищує 90% – такими показниками може похвалитися хіба що кавун. Огірок відмінно втамує спрагу і голод, стане прекрасним доповненням до освіжаючого салату або холодного супу.
- Цукіні
Крім яскраво-жовтого або малахітово-зеленого забарвлення цукіні відрізняється великою кількістю клітковини, пектину і харчових волокон. У м’якоті цукіні також міститься велика кількість міді, цинку, селену і заліза. Ці мікроелементи беруть участь в безлічі важливих фізіологічних процесів — утворенні гемоглобіну, синтезі гормонів і т.д.
- Помідори
Хоч помідор і є ягодою, серед інших овочів він має найпотужніший антиоксидантний потенціал. У помідорах міститься лікопен (потужний рослинний антиоксидант), велика кількість органічних кислот і мікроелементів. Також, в одному середньому за розміром плоді міститься до 30% добової норми вітаміну С.
- Селера
Класичний фітнес-продукт для підтримки стрункої фігури влітку. Пагони селери багаті водою, щавлевою кислотою і калієм, а за рахунок щільних волокон швидко вгамовують голод. Корінь селери можна гасити відварювати і навіть обсмажувати без масла і подавати як гарнір.
- Свіжа зелень
Петрушка, кінза, кріп, базилік, рукола — кращі джерела калію, фосфору, адже в спеку відбувається потужна втрата мікроелементів з потом. Також в зелені багато органічних кислот, заліза і вітаміну С. Додавайте свіжу зелень в салати, готуйте комбіновані смузі з авокадо, яблуком і іншими фруктами.
Маєте питання?
Форма зворотнього зв'язку
Заявка відправлена, ми скоро зв'яжемось з вами
Джерело: https://med-ukraine.info/news/2020/chto-est-v-zharu-10-produktov-dlya-leta-1028
Ваш відгук