Навіть ті, в кого немає дітей, хоча б раз чули про дієту під час грудного вигодовування. Наша лікарка-педіатриня та фахівчиня з грудного вигодовування Ольга Ткачук розвінчує міфи та розповідає, яким повинне бути харчування мами при вигодовуванні малюка.
Дуже часто ми чуємо про те, що жінкам рекомендують їсти гречку, варену курку та печиво Марія, коли вони годують. Проте, зовсім не таким повинен бути раціон мами. У цей період жінка повинна харчуватися збалансовано та різноманітно і з’їдати на 300 ккал більше ніж у своєму звичайному стані.
У раціоні годуючої мами повинні бути овочі, фрукти, ягоди, при чому різного кольору, червоне – не є алергеном. Обов’язково потрібно їсти м’ясо, рибу і навіть солодощі. Останні повинні займати близько 10% загального раціону.
Єдине, чого слід уникати – це фаст фуд, газовані та алкогольні напої. Пити слід рівно стільки, скільки потребує ваш організм. Не зловживайте чаєм та кавою.
Грудне молоко – це сталий продукт і його склад не сильно змінюється в залежності від того, що ви їсте. Незмінною буде кількість білку, заліза, міді, кальцію та фосфору. А в залежності від харчування може змінюватись вміст вітамінів групи В та С. Отже, якщо ви хочете виростити здорову дитину, не забувайте їсти продукти, що містять ці вітаміни.
Їжте те, що ви любите і що їли під час вагітності, а у разі виникнення будь-яких запитань щодо годування – фахівець KinderKlinik завжди прийде на допомогу.
Ваш відгук