Ні для кого не секрет, що харчування відіграє не останню роль в становленні нашого імунітету і захисту організму. Як же харчуватися дитині під час епідемій вірусних захворювань? Розповідає педіатр KinderKlinik Ганна Даневська.
- Побільше води. Звичайної, негазованої
Вода забезпечує нормальну адекватну секрецію слизових оболонок захисних бар’єрів (носоглотка) та очей. І допомагає виводити токсини з організму.
- Каші з цільного зерна
Вони — джерело вітамінів і мікроелементів, особливо селену та цинку. Селен сприяє утворенню в організмі антивірусних клітин.
- Фрукти й овочі
Лідирують, звичайно ж, цитрусові, що містять вітамін С та біофлавоноїди, антиоксиданти. А морква, гарбуз, яблука, броколі, помідори містять біофлавоноїд квертецин, що дає протизапальний ефект.
- Продукти, багаті селеном
Апельсини, морська риба, морепродукти, буряк, морква.
- Мед і чай
Малиновий, смородиновий, з лимоном, імбиром … Вченими доведено антиоксидантну та протизапальну властивість чаю. Зберігайте спокій, харчуйтеся правильно і будьте здорові!
Ваш відгук